Опції зарахування

Менеджмент міжнародних проектів 2 маг МВ д/с

Менеджмент міжнародних проектів 2 маг МВ д/с

1. Мета дисципліни дати студентам розуміння місця і ролі проектів міжнародного співробітництва в системі регіонального і глобального вимірів міжнародних відносин. Навчити практичних навичок проектної діяльності, якісного відбору проектів та управління роботою проектних груп.

 

2. Попередні вимоги до опанування або вибору навчальної дисципліни:

Навчальна дисципліна «Менеджмент міжнародних проектів» базується на дисциплінах теоретичної та професійної підготовки, зокрема, курсів суспільно-політичного циклу і мовної підготовки.

 

3. Анотація навчальної дисципліни:

Дисципліна належить до переліку вибіркових дисциплін Інституту міжнародних відносин. Курс є практично орієнтованим і тісно пов'язаний з освітніми компонентами, які дають розуміння сутності гуманітарного співробітництва в сучасних міжнародних відносинах, гуманітарної діяльності міжнародних організацій та інтеграційних об’єднань. Теоретична складова курсу знайомить слухачів з поняттям громадського суспільства, гуманітарної і громадської діяльності, особливостями функціонування організацій «донорів» і «операторів» міжнародної допомоги. Практична складова курсу полягає в проходженні здобувачем шляху типового для керівника проектної групи, від моменту відбору пропозицій проектів співробітництва до формування проектної команди і проходження всіх стадій підготовки проектної пропозиції та звітування по ній. Характерною особливістю є те, що по результатам роботи в рамках курсу студент має підготовлену за вимогами «донора» готову до подання проектну пропозицію з повним пакетом документів.

 

4. Завдання (навчальні цілі): засвоєння студентами знань про природу суспільно корисної діяльності, громадське суспільство та ідеологію матеріальної допомоги в міжнародному співробітництві; отримання здатності аналізувати цілі «донорів», перспективи і загрози в процесі реалізації міжнародних проектів; фактори, які роблять суспільну і громадську діяльність та гуманітарне співробітництво важливою складовою «розумної» і «нормативної» сили в зовнішній політиці держав і сучасних міжнародних відносинах.

Загальний обсяг 120 год., в тому числі:

Лекцій26 год.

Семінари –  14 год.

Самостійна робота80 год.


Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.